.
Jouw gevoel, jouw stijl, jouw interieur
Hey, Ik ben Selien, de oprichter van studio MOOD.
Ik vertel je graag iets meer over mezelf en studio MOOD.
Als klein meisje was ik al heel creatief. Met wat papier en potloden kon ik uren zoet zijn. Ik startte de meest uiteenlopende projecten (mijn eigen trouwjurk maken, een lunapark nabouwen, film maken,…) en trok me zo terug in mijn eigen creatieve bubbel. Vooral “iets moois” maken voor anderen was voor mij heel inspirerend. De dankbaarheid en appreciatie die ik hiervoor kreeg zette mij aan tot meer creatie. Eigenlijk was ik een grote ‘people pleaser’. Ik wilde voor iedereen rondom mij het leven makkelijk en aangenaam maken, maar kwam hierdoor zelf moeilijk tot rust.
Later vormde de studie architectuur voor mij de brug tussen realiteit en creativiteit. Vooral in mijn masterjaren binnen de afstudeerrichting ‘exploratief architecturaal ontwerp’ vond ik mijn passie om onderzoekend te ontwerpen en na te denken over het grotere plaatje waar architectuur en wonen deel van uit maakte. De confrontatie met de praktijk van het beroep van architect was evenwel hard voor mij. Ik had steeds minder het gevoel creatief bezig te zijn, en besloot me daarom bij te scholen tot interieurstylist.
In deze transitieperiode leerde ik veel over mezelf, zelfontwikkeling en hoogsensitiviteit, over zelfvertrouwen en identiteit. Ik leerde om niet meer telkens op zoek te gaan naar een plek waar ik me beter zou voelen maar om mijn eigen noden en verlangens te interpreteren en vorm te geven. Een warme thuis creëren is daar cruciaal in. Bij studio MOOD wil ik dan ook anderen helpen om hun bewuste levensstijl vorm te geven in hun interieur. Ik creëer de specifiek sfeer of mood die nodig is in jouw ruimte, of dit nu een plek is om te ontspannen, te werken of te spelen.
Sinds kort geef ik ook workshops waarin ik groepen begeleid in het maken van een leuk interieur-item. Dit laat de deelnemers toe om even creatief bezig te zijn en zelf wat sfeer te brengen in hun eigen interieur.
Mijn curriculum
2022: Naamsverandering naar ‘studio MOOD’ + workshops
2019: Oprichting ‘BERGEN INTERIEUR’
2019: Opleiding ‘Interieur stylist’ bij CVA
2017-2018: Architect-stagiair bij ReARCH architects in Gent
2017: Stage bij interieurarchitecten STUDIO K
2015: Extra avondopleiding fotografie
2014-2016: Master Architectuur Sint Lucas Brussel (KU Leuven)
2014: Zomerstage (2 maand) in Burundi met BC architects and studies
2013-2014: Erasmus (6 maand) in ‘Politecnico di Milano’, Milaan
2011-2014: Bachelor Architectuur Sint Lucas Gent
De volgende kernwaarden zul je overal in mijn werk terugvinden
Alles begint met respect: wederzijds respect tussen de klant en mezelf. Hoewel ik graag zal uitdagen en nieuwe ideeën lanceren, zal ik als ontwerper altijd met respect omgaan met de (toekomstige) gebruikers van de ruimte én de stijl van de ruimte zelf. Daarnaast is ook respect voor de omgeving en het milieu voor mij heel belangrijk. Een logisch gevolg hiervan is dat ik duurzaamheid van in het begin integreer in het ontwerp-proces. Ik verwijs naar mijn blog waarin je meer kan lezen over de manier waarop ik duurzaamheid verweef in mijn werk en welke verschillende aspecten juist aan bod komen.
Integriteit vormt de tweede pijler. Ik moedig aan om in elke fase van een (her)inrichting keuzes te maken die volledig bij je passen. We proberen geen ‘perfect’ plaatje te creëren, wel proberen we de ruimte zo optimaal mogelijk te laten werken voor jou als gebruiker. Ik bewaak ook mijn eigen integriteit en zal zo enkel zaken adviseren waar ik volledig achter sta.
Als laatste pijler gebruik ik graag mijn vindingrijkheid om elke situatie aan te pakken. Aandachtspunten of wensen zoals budget, specifieke afmetingen of stijl zorgen er juist voor dat ik als ontwerper uitgedaagd wordt om verder na te denken en te blijven puzzelen. Ook als er toch nog bijsturing nodig is tijdens de uitvoering van het project is het belangrijk te kunnen terugvallen op mijn creativiteit. Op die manier bekom je steeds geslaagde en verrassende resultaten.
Zie je graag een stappenplan van mijn werkwijze? Deze kan je hier vinden.